Waarom EHBO ?

Ongelukken gebeuren nu eenmaal, hoe vervelend het ook is. Hoe goed is het dan als je op zo’n moment iemand in de buurt hebt die je kan helpen en die voldoende kennis heeft van EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken). Als iedereen een  EHBO cursus zou doen, dan zou dat zelfs levens kunnen redden.

Bij een EHBO cursus leer je om te gaan met noodsituaties. Je leert onder andere: Een levensbedreigende situatie herkennen en handelen totdat de hulpdiensten komen. Hoe je omgaat met iemand die bewusteloos is. Hoe je kan voorkomen dat een verwonding of ziekte verergert. De juiste hulp tijding in te schakelen.

EHBO kennis en vaardigheid maakt je zelfverzekerd. Het zorgt ervoor dat je kalm kan blijven in noodsituaties en dat je effectief en doordacht kan handelen als dat nodig is.

Weet JIJ wat je moet doen?


Welke mogelijkheden bied ik?


VOLLEDIGE OPLEIDING

Je leert in 2 dagen adequaat EHBO te verlenen in verschillende situaties.

Voor de trainingsdagen zul je je voorbereiden door het e-learning programma te doorlopen. Met je persoonlijke inlog kan je op ieder gewenst tijdstip aan de slag en je sluit af met een proefexamen.

Na de EHBO cursus kunt je onder andere:

 • Een slachtoffer in veiligheid brengen
 • De toestand van het slachtoffer beoordelen
 • Reanimeren
 • Een AED gebruiken
 • Eerste Hulp verlenen bij een bloeding, een  brandwond en een huidwond

Je weet ook hoe je moet handelen in het geval van:

 • Bewusteloosheid
 • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
 • Verslikking
 • Hoofd- en wervelletsel
 • Pijn op de borst
 • Beroerte

2 dagen – € 285,00 pp

EHBO OP MAAT

Heb je weinig tijd, of is een volledige cursus niet wat je zoekt?

Misschien wil je je alleen verdiepen in één specifiek aspect. Bijvoorbeeld omdat je begeleider of trainer bent van een sportclub en iets meer wilt weten en leren over sportongevallen.

In overleg is het mogelijk om een EHBO training op maat samen te stellen. Samenstelling en onderwerpen die aan bod komen worden in overleg besproken.

Neem contact op om je wensen te bespreken zodat ik een passend aanbod voor je kan maken.

dagdeel – op aanvraag

EHBO HERHALING

Om je kennis op peil te houden is het noodzakelijk elk jaar te herhalen.

Voor de trainingsdag zul je je voorbereiden door het e-learning herhalingsprogramma te doorlopen. Je begint met een Entreetoets. Zo test je eerst in hoeverre je de eerder opgedane kennis van de lesstof (nog) beheerst.

EHBO onderwijs is niet “statisch”. Voortdurend worden er door de Nederlandse Reanimatieraad of bijvoorbeeld het Brandwonden centrum de inzichten onder de loep genomen. Dit met als doel de (be)handelingswijzen en protocollen steeds te verbeteren.

Je theoretische kennis en praktische vaardigheid wordt tijdens de herhalingsdag opgefrist. Alles wordt steeds automatischer waardoor je steeds adequater leert handelen in het geval van een ongeluk. Nieuwe inzichten en aanpassingen worden doorgenomen en aangeleerd zodat je altijd up to date bent!

1 dag – € 165,50 pp.
De EHBO Opleidingen worden gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Bij de prijs inbegrepen is het iLumiZ EHBO Certificaat. Wilt de u opleiding afsluiten met een officieel examen van het Oranje Kruis, dan kan dat. Informeer naar hoe de opleiding dan samengesteld is. Examenkosten inclusief diploma EHBO Oranje Kruis zijn: Basis Opleiding € 49,50 pp – Hercertificering (Herhaling)€ 14,95 pp – digitaal diploma. Pasjes € 5,- pp. Prijzen zijn inclusief BTW. De opleiding gaat door door bij een inschrijving van 6 personen.


Vaak wordt een EHBO cursus (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar.