Waarom zo belangrijk ?

Het zijn ongelooflijke cijfers! Elk jaar worden in Nederland, meer dan 15.000 mensen, buiten het ziekenhuis om, vaak in om rond hun huis, getroffen door een hartstilstand. Reken met me mee: Dat zijn er bijna 300 per week oftewel meer dan 40 mensen per dag! De kans dat je erbij bent als iemand dit overkomt is dus vrij groot!

Een ambulance is vaak langer dan 6 minuten naar een slachtoffer onderweg terwijl de kans om te overleven na een hartstilstand sterk vergroot als er binnen 6 minuten iemand erbij is die kan beginnen met reanimeren en om eventueel een AED te gebruiken. De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal!
Iedereen kan leren reanimeren. Tijdens een vrij korte training van nog geen halve dag kun je het leren!

Weet wat je moet doen! Zorg dat je niet een hulpeloze getuige wordt!

Leer reanimeren! Want elke seconde telt!


In de reanimatietraining leer je reanimeren en een AED bedienen. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand en kun je levens redden. Effectief, doelmatig en snel leren op reanimatiepoppen die beschikken over de modernste feedbacktechnologie en oefenen met verschillende merken AED’s.

Voor de trainingsdag zul je je voorbereiden door het e-learning programma te volgen. Met je persoonlijke inlog kan je op ieder gewenst tijdstip met het digiboek aan de slag. Waar je ook bent, op het werk, in de trein of thuis: je kan vanaf elke locatie met je digiboek werken. Je kan de e-learning in je eigen tijd volgen en in je eigen werktempo afronden.

Je leert:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je moet doen
  • hoe je borstcompressies en mond-op-mond beademing geeft
  • hoe je een AED gebruikt


3 uur – € 65,00 ppReanimatie & AED HERHALING

Waarom herhalen?

Reanimeren doe je (gelukkig) niet dagelijks. Daarom is het heel belangrijk om elk jaar in de herhalingscursus je kennis en vaardigheden op te frissen. Ook worden eventuele gewijzigde inzichten in de herhaling mee genomen. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste richtlijnen en worden je reanimatie skills steeds beter, automatischer.


3 uur – € 65,00 pp


Mijn trainingen worden gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Bij de prijs inbegrepen is een officieel Reanimatie Certificaat. Trainingen gaan door bij een inschrijving van 6 personen. Prijzen zijn inclusief BTW.


Vaak wordt een Reanimatie & AED cursus (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar.